به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پیاده روی در کاهش فشارخون و همچنین پیشگیری از ابتلا به آن بسیار موثر است، برای کنترل وزن و فشارخون خود، روزانه 30 دقیقه بصورت تند پیاده روی کنید.

برخی مواد غذایی می توانند به طور طبیعی فشارخون را پایین بیاورند، کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون و برگ زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیموترش از این جمله هستند اما یادتان باشد که مصرف این مواد اصلا به معنی قطع درمان دارویی نیست. بد نیست برای مصرف این مواد، نظر پزشک خود را هم جویا شوید. به خصوص در مورد گریپ فروت؛ زیرا این میوه می تواند غلظت برخی داروهای فشارخون را بالا ببرد و عوارض جانبی آنها را تشدید کند.

تامین پتاسیم برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا ضروری است، موز، آناناس، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدوسبز، قارچ، گوجه فرنگی، انواع سبزیجات و حبوبات از منابع خوب پتاسیم هستند. از آنجا که درحین پخت غذا، از نمک استفاده می شود دیگر لزومی ندارد هنگام صرف غذا، دست به نمکدان ببرید. می توانید از گلپر، آویشن، مرزه، ترخون، ریحان یا نعناع خشک یا کنجد به عنوان جانشین های نمک استفاده کنید، سیر، لیموترش تازه و آب نارنج نیز برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک مناسب هستند.

در تهیه غذاهای آماده و نوشابه ها نیز سدیم فراوانی به کار می رود. سوسیس، کالباس، فرآورده های گوشتی، چیپس و سایر تنقلات شور، ماهی دودی یا کنسرو شده، انواع سس ها و سوپ ها حاوی نمک فراوان هستند و باید مصرفشان را محدود کنید. در میان وعدهها و به عنوان تنقلات، به جای مصرف چیپس و پفک، چوب شور و سایر تنقلات دارای نمک، از ذرت بدون نمک و یا مغزها شامل بادام، پسته، فندق و گردو البته از نوع بونداده و کم نمک استفاده کنید.

از آنجا که کاهش مصرف چربی، در کاهش وزن بدن و کنترل فشارخون تاثیر زیادی دارد از یک رژیم غذایی با چربی محدود استفاده شود و روغن هایی با منبع حیوانی مثل پیه، دنبه و کره را کمتر مصرف کرده و به جای آنها از روغن های گیاهی مایع مانند روغن ذرت، کلزا و آفتابگردان استفاده کنید.محصولات لبنی (شیر، ماست و پنیر) کلسیم فراوانی دارند، ویتامینهای متنوعی هم درآنها وجود دارد؛ اما باید سراغ انواع کمچرب آنها (کمتر از 5/ 2 % چربی) بروید.

حبوبات سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها میتواند به کاهش فشارخون کمک کند و همچنین تامین کننده پروتئین مورد نیاز بدن باشد.در بین انواع گوشت ها، ماهی بهترین انتخاب است، چربی ماهی نه تنها موجب عوارض قلبی عروقی نمی شود، بلکه به سلامت قلب و عروق کمک میکند،مرغ، ماهی و گوشت تازه بسیار مناسب تر از انواع دودی، کنسروی یا فرآوری شده هستند.

نوشیدنیهای حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابه های کولادار سبب افزایش فشارخون می شوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند، می توانید به جای آنها از انواع چای و دم کردنیهای گیاهی یا دوغ کم نمک استفاده کنید، تا حد امکان از صرف غذا در رستورانها خودداری شود، زیرا در این اماکن برای بهبود طعم غذا از نمک و روغن فراوان استفاده میکنند.

هنگام خرید مواد غذایی آماده، به میزان سدیم درج شده بر روی برچسبهای بستههای مواد غذایی دقت کنید. توجه داشته باشید که نام علمی نمک، کلرید سدیم است؛ بنابراین روی برچسب های مواد غذایی به جای نمک، «سدیم» درج می شود.

به غذای کودک زیر یک سال نمک اضافه نکنید تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند. نیکوتین موجود در تنباکو حداقل تا یک ساعت بعد از مصرف، فشارخون فرد را بالا نگه می دارد و کسانی که در طول روز چند بار سیگار می کشند فشارخون شان دائما بالا می ماند، بنابراین سیگار و قلیان را کنار بگذارید.

بسیاری از مواد غذایی که ظاهرا شور نیستند، درواقع نمک دارند. انواع بیسکوئیت ها، کلوچه ها، سبزیجات کنسرو شده، سس های سالاد، پنیرها، انواع نان ها و غلات صبحانه و غیره از جمله این مواد هستند و مراقب نمک پنهان موجود در غذاهایی که مصرف میکنید، باشید.