یکی از مهمترین و غیرقابل پیشبینیترین اتفاقاتی که در سال جدید به واسطه سیل رقم خورد حکایت تغییر زمان برگزاری کنکور ارشد ۹۸ بود که درگیریهای ذهنی و چالشهای زیادی را برای داوطلبان به ارمغان آورد و پس از کش و قوسهای فراوان به نتیجه رسید، درحقیقت بسیاری از داوطلبان کنکور ارشد مناطق سیلزده خواستار جابجایی زمان برگزاری کنکور بودند تا بتوانند با آرامش خیال زندگی خود و خانوادهشان را سروسامان دهند و سپس در آزمون سرنوشتساز شرکت کنند.
از زمان طرح موضوع تعویق کنکور تا به ثمر نشستن آن، حرف و حدیثهای زیادی به میان آمد و هرکس به تناسب شرایط خود، موافقت یا مخالفت با این تغییر را تحلیل میکرد تا اینکه در نهایت مصوب شد کنکور کارشناسی ارشد سال ۹۸ با ۷ هفته تاخیر در روزهای ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه برگزار شود و دیگر سهمیهای به داوطلبان مناطق سیل زده تعلق نگیرد.
آتشهایی که هنوز زیر خاکستر هستند
در همان زمان بارها از سوی وزارت آموزش و پرورش و سازمان سنجش آموزش کشور اطلاعیهها و هشدارهایی اعلام شد که داوطلبان آزمون سراسری به حاشیه و همفکری با سودجویان که اکثرا جزو داوطلبان هم نیستند، نپردازند و به جای درگیری و مباحثه برای تغییر یا عدم تغییر زمان برگزاری، فرصت دو تا سه ماه باقیمانده را بعنوان دوران طلایی مطالعه غنیمت شمارند.
هرچند که با این اطلاعیه و سخنان محکم درباره عدم تغییر زمان برگزاری کنکور سراسری، جنجالها تا حدی آرام شد، اما همچون آتش زیر خاکستر ماند و برخی دانشآموزان و نمایندگان مجلس همچنان برای کمک به داوطلبان مناطق سیلزده اهداف خود را پیش بردند و چندی پیش تعدادی از نمایندگان در نامهای به رییس جمهور خواستار بررسی این موضوع شدند.

نظر مخالفان و موافقان تعویق آزمون سراسری چیست؟
حتی موضوع در جلسه نمایندگان بدین شکل مطرح شد که فرزندان و جوانان مناطق سیل زده حتی برای نشستن و خوردن نیز در این چند ماه جای کافی نداشتند؛ اکنون چگونه باید در رقابت کنکور با سایر مناطق پیروز و موفق شوند؟ آیا این عدالت است که جوانان سه ماه است که درگیر سیل هستند و در چادر به سر میبرند بخواهند در کنکور شرکت کنند؟
در عین منطقی بودن مباحث عنوان شده از سوی نمایندگان، اما مخالفان هم به نوبه خود نظرات قانع کنندهای داشتند و تغییر در زمان برگزاری کنکور سراسری را باعث برهم خوردن نظام آموزشی بیان کردند، این بخش زمانی خود را نشان میدهد که سازمان سنجش آموزش کشور موظف به تصحیح برگهها و اعلام نتایج است و از آنجایی که این مراحل در کوتاه مدت امکانپذیر نیست، آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها را با مشکل روبه رو میکند و به فراخور این موضوع، نظام آموزش و ترمهای تحصیلی آینده دانشجویان هم خواسته یا ناخواسته درگیر میشود.
پیامدهای تعویق کنکور گریبانگیر نظام آموزشی میشود
جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نیز درباره تغییر زمان برگزاری آزمون سراسری به مدت دوماه گفت: بعد از سیل کمیسیون آموزش و تحیقات مجلس بازدید میدانی از مناطق سیل زده خوزستان، گلستان و لرستان داشت و وسایل آموزشی فرزندان سیل زدگان را بررسی کردیم. درنهایت طی جلسهای که با وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم داشتیم کل اعضای کمیسیون با این طرح مخالف بودند؛ چرا که این اولین بار نیست که در کشور حادثهای پیش میآید.
به گفته کوچکی نژاد، تعویق کنکور به نفع دانش آموزان نیست و جابجایی زمان آن باعث بر هم خوردن نظم آموزشی میشود.

تیر خلاص مجلس برای حرف و حدیثها
حال که نزدیک به ۴۰ روز تا برگزاری آزمون سراسری ۹۸ مانده، بهتر است داوطلبان با تمرکز روی دروس و نکات کلیدی سرفصلها به جمعبندی مطالعات خود بپردازند و سعی کنند با توکل بر خدا بهترین نتیجه ممکن را برای خود رقم زنند اینگونه حتی اگر با احتمالی نزدیک به صفر زمان برگزاری کنکور جابجا شود هیچکدام از داوطلبان ضرر نخواهند کرد و تعویق کنکور، مهلت مجددی را برای مرور دوباره مطالب فراهم میکند.