به گفته درخشانی، کتابهای ارائه شده در موضوعاتی هستند که گروههای آموزشی دانشگاه در آن موضوعات و رشتهها فعالیت دارند مثل روان شناسی، علوم تربیتی، تربیت بدنی، مشاوره و راهنمایی، فقه و اصول، ادبیات فارسی، علوم پایه، فیزیک، شیمی، هنر.
مدیر روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به اینکه برخی از کتابهای دانشگاه به چاپ سوم و چهارم رسیده است، اظهار داشت: این دانشگاه در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بیش از فروش کتاب به معرفی دانشگاه الزهرا (س)، توانمندیهای علمی و پژوهشی اعضاء هیات علمی و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی میاندیشد.
وی درباره تیراژ کتاب در انتشارات دانشگاه بیان کرد: یقینا بالا رفتن قیمت کاغذ سبب کاهش تیراژ شده و افزایش قیمت کتاب شده است. بالا رفتن قیمت کتاب در پایین آمدن قدرت خرید مشتریان، که یقینا مشتریان کتابهای دانشگاهی، دانشجویان و پژوهشگران و اساتید هستند، تاثیر دارد.
درخشانی عنوان کرد: دانشجویان که توان مالی پرداخت قیمتهای سنگین کتاب را ندارند به جای خرید به راههای دیگری همچون خرید کتابهای دست دوم، تکثیر و عکس برداری از کتابهای درسی و دانشگاهی، توزیع فایل و عکس کتابها در شبکههای مجازی و موارد مشابه متوسل میشوند که این مسئله به صنعت چاپ و انتشار ضربه میزند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س) ادامه داد: از سوی دیگر دست اندرکاران و کارشناسان انتشارات دانشگاهی با فنون صنعت و تجارت کتاب بیگانه اند، بازار کتاب را نمیشناسند، اصول اصلی و پایهای توزیع کتاب را نمیدانند درحالیکه صنعت و تجارت کتاب (چاپ، نشر، توزیع، بازاریابی و فروش کتاب) نیز مانند هر صنعت دیگری تخصص خودش را دارد، علاوه بر این بحث تجارت الکترونیکی و اینترنتی در موضوع کتاب هم مانند تمام کالاهای دیگر وارد شده و ناشرین کتاب دانشگاهی میبایست علاوه بر اصول پایهای از این جهت هم به روز و با فرصتها و چالشهای آن آشنا شوند.
وی گفت: انتشارات دانشگاه الزهرا (س) با نزدیک به ٤٠ سال قدمت (از سال ١٣٦٩ تا کنون) بی وقفه و با جدیت کار کرده و کارنامهای خوب و قابل قبول دارد. در سالهای اخیر نیز از معرفی و فروش اینترنتی کتاب هم غافل نبوده است و علاوه بر فروش مستقیم در کتابفروشی درون دانشگاه، هرساله در نمایشگاه کتاب با آدرس ایترنتی به نشانی http://research.alzahra.ac.ir/ebooks/index.php/shop/ کتاب هایش را ضمن معرفی به فروش میرساند.
درخشانی افزود: نشر دانشگاه به تازگی از قدرت و تاثیر شبکههای اجتماعی هم غافل نمانده و در شبکههای متفاوتی کتابها را معرفی و به عبارتی بازاریابی میکند. با توجه به کاهش توان خرید دانشجویان و بالا رفتن قیمت کتابها ریاست محترم دانشگاه و معاونین ایشان پیگیر و مترصد فراهم کردن زمینههای حمایتی و ایجاد یارانههای خرید کتاب برای دانشحویان هستند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه استقبال از کتابها و فروش کتابهای دانشگاه شاید چشمگیر نباشد، اما ضعیف هم نیست، عنوان کرد: با این حال با توجه خاص ریاست دانشگاه بر امور پژوهشی و دقت و تلاش معاون پژوهشی بر ارتقاء عملکرد و کارنامه پژوهشی دانشگاه، تدابیری برای ارتقاء این بخش اندیشیده شده و امید میرود شاهد پیشرفت خوبی در این زمینه باشیم.
وی با تاکید براینکه کتابهای منتشر شده در انتشارات دانشگاه تماما تالیف، ترجمه یا تدوین اعضای هیات علمی هستند، یادآور شد: این مشارکت طبق آیین نامهها و شیوهنامههای مصوب انجام میگیرد. آثار اعضای هیات علمی دانشگاه نه فقط توسط انتشارات دانشگاه الزهرا بلکه توسط ناشرین دانشگاهی، تخصصی، عمومی و حتی بین المللی دیگر هم چاپ و منتشر میشود بعنوان مثال در سال گذشته کتاب شیمی عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا از سوی انتشارات الزویر به چاپ رسید.
درخشانی درباره جعل نشریات علمی بیان کرد: یقینا دانشگاه الزهرا (س) مانند تمام دانشگاههای دیگر با جعل نشریات علمی روبرو شده است که علاوه بر دقت، توجه و اجرای قوانین و دستوالعملهای وزارتی و بالادستی در این خصوص، با آگاهی رسانی، به دانشجویان و اساتید ضمن برگزاری کلاسها و کارگاههای اخلاق پژوهشی، پیشگیریهای لازم را انجام میدهد.