نورقلی پور گفت: این کارگروهها بیشتر در حوزههای حقوق فضایی و کارگاههای فنی فضایی بوده و هر سال جلساتی در این دفتر تشکیل میشود که جمع بندی آنها در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مورد بررسی و تصویب قرار میگیرد.
وی افزود: حدود سه هفته پیش در وین جلسات مختلفی با محوریت حوزه فضایی برگزار شد و یکی از بحثهای مهم برای ما مسئله استفاده از کاربردهای پایدار در حوزه فضایی بود.
عضو ناظر شورای عالی فضایی کشور اظهار داشت: در این جلسات کشورهایی مثل آمریکا، روسیه و چین نظرات خاصی در خصوص ایران داشتند که البته با هماهنگیهایی که با دو کشور چین و روسیه انجام شد، توانستیم نظرات سایر کشورهای عضو را جلب کرده و دیدگاههای خود را در حوزه فضایی در مصوبات نهایی این اجلاس بگنجانیم و این یک دستاورد مهم برای صنعت فضایی کشور به حساب میآید.
نورقلی پور با بیان اینکه مصوبات این اجلاس طی چند ماه آینده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دستور کار قرار خواهد گرفت، با توجه به شرایط تحریم درباره چشم انداز صنعت فضایی کشور در آینده، تصریح کرد: صنعت فضایی بحثی است که عمدتا کاربردهای داخلی دارد و از طرف دیگر روابط ما با دنیا را در حوزه فضایی تبیین میکند.
عضو ناظر شورای عالی فضایی کشور ادامه داد: در این مسیر حضور گسترده و موثر ایران در مجامع بین المللی یکی از راهکارهایی است که میتواند ما را یاری کند، به عنوان مثال به دلیل حضور موثر و توانمند سازمان فضایی و وزارت امور خارجه در نشستهای مختلف فضایی سازمان ملل در زمان وقوع سیل فروردین ۹۸ توانستیم همکاری کشورهای مختلف را برای ارائه تصاویر ماهوارهای جلب کنیم.
نماینده مردم گمیشان، کردکوی، ترکمن و بندرگز در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ممکن بود به دلیل شرایط تحریمی امکان ارائه دادهها برای برخی کشورها وجود نداشته باشد، اما با ارتباطات نزدیکی که نمایندگان ما در حوزه فضایی با سازمان ملل داشتند توانستیم شرایطی را ایجاد کنیم که این تصاویر کاملا به روز در اختیار ایران قرار بگیرد و خوشبختانه کمک خوبی به ما در امر یاری رسانی به سیل زدگان شد.