گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، حمیده آقاجانی- اسم لیگ که به گوشمان میخورد یاد فوتبال میافتیم و به کرنر و آفساید و قهرمانی فکر میکنیم اما لیگهایی هم هستند که خیلی فوتبالی نیستند و با این وجود در حد بوندسلیگا شاید هم جام جهانی ارزشمندند. اصلا چرا باید همه لیگهای خارجی خوب باشد و سر زبانها، یک لیگهایی هم هست که علاوه بر رقابت و هیجان، ارج وقرب علمی هم دارد.
لیگ رباتیک یکی از آن لیگهاست که کلی هیجان دارد و در کنارش کارآفرینی میکند. اثراتش ماندگار است و به نسلهای بعدی هم منتقل خواهد شد شاید هم زمینهای باشد برای دستاوردهای جدید؛ اصلا خیلی از آن چیزها که در گذشته رویا بود امروز برایمان عادی و دم دستی شده است و حتما علم امروز کمک میکند تا رویاها به حقیقت تبدیل شود.
یزدانی در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو در خصوص تاریخچه برگزاری این رویداد علمی دانشجویی اظهار کرد: مسابقات روبونیت از سال ۱۳۷۴ به صورت استانی و سال ۱۳۸۱ به صورت کشوری در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار میشود.

رئیس انجمن علمی دانشجویی برق کشور با اشاره به اینکه برگزاری لیگ رباتهای آتش نشان ابداع بچههای دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است، افزود: لیگ رباتهای مسیریاب و مین یاب در سطح کشور، خاورمیانه و جهانی سالهاست که فعالیت دارد، اما لیگ رباتهای آتش نشان ابداع بچههای دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است و پایه قوانینی که برای لیگ رباتهای آتش نشان تدوین شده از دل این دانشگاه درآمده است.
وی افزود: تیمهای رباتیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عنوان روبونیت در مسابقات جهانی و کشوری حضور پیدا میکردند و مقامهای مختلفی هم در مکزیک، برلین و ایران کسب کردهاند. این دبیرخانه با رویکردهایی که ذکر شد نیز توسط بنده و محمدرضا فلاح در معاونت فرهنگی دانشگاه تصویب و به تایید رئیس دانشگاه و وزارت علوم رسید.
یزدانی بیان کرد: سال ۹۸ مجوزهای لازم برای برگزاری مسابقات روبونیت به صورت بین المللی از بخش روابط بین الملل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر شد و به صورت رسمی سیزدهمین دوره این مسابقات در سال ۹۶ با حضور تیمهای خارجی برگزار شد.

رئیس انجمن علمی دانشجویی برق کشور گفت: چهاردهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک، هوش مصنوعی و نمایشگاه ابتکارات و اختراعات در کنار اولین رویداد بین المللی استارتاپی com challenge از ۸ تا ۱۰ اردیبهشت ماه سال جاری در این دانشگاه برگزار میشود و شامل بیست گروه کامل از حوزههای مختلف مسابقات رباتیک کشور است
عضو هیئت رئیسه مسابقات بین المللی روبونیت با اشاره به ثبت نام و حضور بیش از هزار نفر در دورههای قبلی گفت: پیش بینی ما برای این دوره هم همین تعداد است البته دوره پیش بیش از ۱۱۰۰ نفر از دانشگاههای مختلف کشور از جمله استانهای مختلفی همچون هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان، کردستان و …. و همچنین سایر کشورها از این مسابقات استقبال کردند.
یزدانی بیان کرد: با توجه به اینکه این مسابقات از کیفیت بالایی برخوردار است ؛ قابل مقایسه با هیچ کدام از مسابقات کشوری نیست. هر دوره که میگذرد این مسابقات تخصصیتر برگزار میشود و تیمهای باکیفیت تری حضور پیدا میکنند و از فیلترهای مختلف عبور میکنند تا بتوانند در بخش فینال این مسابقات قرار بگیرند.
وی در خصوص نمایشگاه اختراعات و ابتکارات بیان کرد: این نمایشگاه به عنوان بخش مهمی از این دوره مسابقات به شمار میرود، زیرا تیمها در روند برگزاری مسابقات حضور خواهند داشت و طرحهای خود را ارائه خواهند کرد، تیمها مورد داوری اعضای هیئت علمی دانشگاه قرار میگیرند که جزو اساتید تراز اول این حوزه به شمار میروند.

رئیس انجمن علمی دانشجویی برق کشور ادامه داد: یکی از بانکهای کشور نیز تا سقف صد میلیون تومان وام کم بهره، از تیمهای برتر حمایت خواهد کرد تا این تیمها بتوانند کسب و کار خود را در قالب کارآفرینی و شرکتهای فناور آغاز نمایند.
وی در خصوص مهمانان ویژه این رویداد نیز گفت: در مراسم افتتاحیه از انجمن مهندسی برق الکترونیک کشور، کمیسیون آموزش مجلس، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، وزارت ارتباطات و وزارت صنعت، معدن و تجارت مهمانان مختلفی حضور خواهند داشت.
وی در خصوص هزینههای این دوره از رقابتها نیز گفت: این مسابقات نهایتا با ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان به پایان میرسد در حالی که مسابقاتی با کیفیت کمتر مبلغی بالغ بر ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه در بردارد البته با توجه به این که امسال جوایز ما تا ۷۰ میلیون تومان هم خواهد رسید احتمال میدهیم رقم هزینهای که باید برای کل مسابقات شود نزدیک به ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

یزدانی افزود: حمایت مالی دانشگاه نزدیک به ۱۰ میلیون تومان است، وزارت علوم هم رقمی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان به این مسابقات کمک کرده و مابقی هم از طریق اسپانسرها تامین میشود، علی رغم همه مطالب گفته شده این مسابقات یکی از کم خرجترین مسابقات کشوری است و ما به جای اینکه بخواهیم مسابقات پرهزینه و بدون بهره وری داشته باشیم ترجیح میدهیم مسابقات کم هزینه با خروجی بالا که درآمدزا هم نیز خواهد شد برگزار کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این مسابقات با ایجاد فرصتهای خوب کارآفرینی، کمک میکند تا تیمهای مختلف در کشور بتوانند در شرایط کارآفرینی قرار بگیرند. در تلاشیم تا برند مسابقات ربونیت در جایگاه مناسبی قرار گیرد.